maandag 25 februari 2013

Ethisch Hacken!


Een paar weken geleden moest ik een stukje onderzoek doen voor mijn school project. Net als de titel van deze blog al zegt gaat het om "HACKEN". Als men deze woord horen denken ze meteen aan iets slecht van computers. Je zal vast wel horen dat hackers de criminelen zijn van het internet. Dat hoeft niet zo te zijn hoor, tegenwoordig wordt dit ook gedaan voor de goede doel. Bedrijven adviseren over hun kwetsbaarheden en of mogelijkheid voor nieuwe beveiliging technieken. Dus ik dacht laat me toch even mijn saaie stuk delen met het internet. Als voor onderzoek moest ik de onderstaande vraag beantwoorden.


Wat gebruiken hackers om te hacken?

Om deze vraag volledig te beantwoorden zijn er twee onderdelen te bespreken. Hackers gebruiken namelijk vele soorten softwares( hierna genoemd als tools) om hun doel te bereiken. Een tool is dus een middel dat hackers gebruiken om te hacken. Daarnaast is het operating system ook van belang voor de hackers. Hiermee wordt de vraag dan, welke operatings systems worden er vaak gebruikt onder hackers? En welk tool er vaak wordt gebruik onder hackers?.
Welk tools worden vaak gebruikt onder hackers?
Op het internet zijn er veel hacking tools beschikbaar voor eenvoudig tot de meest complexe klussen. Een van de meest bekende software op het internet is Nmap (Network Mapper). Doordat deze tool eenvoudig is voor zowel de begin gebruiker als de meer geavanceerde gebruikers werd het zo beroemd. Het maakt gebruik van IP-packets op verschillende manieren om data van zijn doel te krijgen. Onder data vallen welke Operating system of versie ervan gedraaid wordt, welke filters/firewalls er op gedraaid worden enzovoort. Daarnaast is Nmap gratis en is op verschillende besturing systemen te draaien. Andere bekende softwares zijn Backtrack, Nessus en John the Ripper(JTR).
Welke Operating systems worden door hackers gebruik?
Deze wordt iets lastig te beantwoorden, aangezien de software dat er wordt gebruik ook afhankelijk kan zijn van het operating system. Maar toch is Linux het meest gebruikte onder de Hackers. Dit komt door de vrijheid van Unix systemen en de hoeveelheid open source tools die er hierop beschikbaar zijn. Hier wordt het Slackware distribution vaak gebruikt onder de geavanceerde hackers en Knoppix voor zowel beginners als geavanceerd.

Ten slotte kan  er geconcludeerd worden dat tegenwoordig de Linux operating systems en Nmap tool het meest wordt gebruik door de hackers om te hacken. Hierop is er nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan. De tools en operating systeem dat de hackers gebruik zijn afhankelijk van de kennis dat de hackers zelf hebben.

Bronnen.

http://www.pcworld.com/article/45726/article.html

Net als altijd Thanks for reading and remain Awesome like that

Geen opmerkingen:

Een reactie posten